• Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Jesen 2014.: Župni vjeronauk za djecu i mlade

U jesen 2014. godine započeo je intenzivniji rad u župnom vjeronauku za djecu i mlade. Prvopričesnici, krizmenici, čitači, pjevači, framaši i ministranti imaju tjedno svoje redovite susrete i probe. Kandidate za Prvu sv. pričest i sv. Krizmu 2015. godine, priprema fra Domagoj Šimić podučavajući ih o osnovnim člancima naše vjere, sakramentima i molitvi.

U župi je veoma važan župni vjeronauk za djecu i mlade, čiji sadržaj treba biti dobra pouka o temeljima naše vjere. Takav način rada traži puno pripremanja, rada i ustrajnosti, jer samo takav pristup ostavlja duboke korijene naše vjere i daje sigurnost u budućnosti. Danas postoji i drugačiji način rada s djecom i mladima, koji je popularniji i lakši, jer od vjeroučitelja, roditelja i djece ne zahtijeva posebne pripreme, rada, odgovornosti i ustrajnosti, što donosi slabe rezultate i nesigurnu budućnost. U praksi ipak najviše cijenimo ono za što smo se dobro potrudili. Tako da za čvrstu i stamenu vjeru naših budućih generacija treba dobro i temeljito raditi. To je zapravo pravi rad na Njivi Gospodnjoj. Djeci, mladima i njihovim roditeljima te vjeroučiteljima želimo uspješnu vjeronaučnu 2014/2015. godinu! / R. R.

 fotografije

 

Fojnička škrinja, br. 29

Vjerni naši,

Vi,  što nas podržavate i kad smo tanki i kad smo debeli, i tamo gdje smo šareni i ondje gdje smo crno-bijeli, kad uranimo, kad zakasnimo... Sve nam opraštate, jer i nismo tako loši!?

Evo nas sa ustaljenim sadržajima koje ste davno sami odabrali kao fokus zanimanja; osvrćemo se na najvažnije događaje u protekla dva mjeseca, izvlačimo ponešto iz samostanske arhive, obilazimo naša prelijepa sela, ponosimo se kulturom i običajima...

Vrijeme je godišnjih odmora pa nismo imali priliku kritizirati lokalnu vlast, jer skoro da nije ništa niti radila. Zato su članovi Crvenog Križa i mnogobrojni volonteri bili pripravni i nakon drugog vala katastrofalnih poplava koje su zahvatile našu državu. Apel za pomoć nastradalim područjima na snazi je...

Tolerancija, zdrav život, solidarnost i umjetnost življenja mladog čovjeka nešto je o čemu svi trebamo razmišljati, pa vam nudimo modele kroz priče koje su pripremili upravo mladi ljudi. Iznenadit ćete se koliko od mladih možemo naučiti!

Otvoreni za suradnju, nove ideje, kritiku, pozivamo vas da nam pišete i date svoj doprinos u kreiranju ne samo ovog časopisa već i života ove male čaršije ostavljene na milost i nemilost drznicima i lopovima.

Uz želju da proživimo ljeto u jesen, u zdravlju! 

 

Suzana LOVRIĆ, urednica

 

Završen projekt asfaltiranja puta ispred filijalne crkve u Gojevićima (Lužine)

Danas je završen projekt asfaltiranja puta ispred filijalne crkve u Gojevićima (Lužine). Ovaj su posao financirali Općina Fojnica i SBK Travnik, a MZ Gojevići i Samostan Fojnica sudjelovali su oko uređenja nakon asfaltiranja puta (prepravljanje ulazne kapije i uređenje kanala za oborinske vode). Radove asfaltiranja obavila je firma Bucomerc iz Brestovskoga.

Fratri Samostana u Fojnici jučer su se na svim sv. misama posebno zahvalili Općini Fojnica i Mati Kneževiću, koji se najviše zauzeo da ovaj projekt bude uspješno realiziran. / R. R.

fotografije

 


Stranica 6 od 54

Župa Fojnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 15 
Posjete Sadržajima : 268493Copyright © by Franjevački samostan Fojnica | All rights reserved | Designed by webmaster